logo

Prosjekter

Lakota Winter Program

Lakota Winter program.

Igjen begynner den harde vinteren å melde sin ankomst på Prærien i Pine Ridge Reservatet og vi ønsker selvsagt å hjelpe  så godt vi kan til  med , Propan, strøm og Fyringsved  til de  Mange trengende denne sesongen også.
Vi sender også pakker med  Vinterklær til reservatet .
Alt for mange bor i trekkfulle, totalt Uisolerte hus og de fleste i Trailer`s , dessverre er det slik at flere eldre  fryser ihjæl da de ikke har mulighet for å betale for den nødvendige Propanen og Strømregning gjennom Vinteren .Det er nesten ingen som har inntektsmuligheter , da det ikke finnes Arbeidsplasser i Reservatet og omegn .

Les mer: Lakota Winter Program

Det Glemte Folk

Det glemte folk

De fleste gutter har interessert seg for indianere og cowboyer da de var små. En god del jenter trodde også at de var indianerprinsesser, der de trippet frem og tilbake med kjole på seg, og striper av rød maling i ansiktet. Med tiden blir indianerkostymene glemt, og likeså med indianerne.

For mer enn 20 000 år siden startet en stor immigrasjons-bølge fra områdene rundt Midtøsten. Menneskene vandret stadig lenger Øst og Nord. For omlag 19 000 år siden krysset mennesket Beringstredet, og bosatte seg i områdene som idag er Canada og USA. Alle skjønner at de som først fant og bosatte seg på et visst sted, har krav på det stedet. Men slik gikk det ikke...

Les mer: Det Glemte Folk

Innsamling av klær til Pine RidgeSom sikkert en del av dere har observert har vi jobbet for å få sendt en container med Klær til Pine Ridge Reservatet i Sør Dakota, Det er stort sett vår Dyktige representant Linda Fluge Rydland som har stått i bresjen for klesinnsamlingen og for at vi har fått mulighet å sende så store Kvanta Med Gode klær fra Norge. Hun har også fått halet i Land en Kjempegod avtale med Bring, så når Alle Toll og Frakt papirer er iorden blir den Første Container sendt til Nord Amerika. " Denne forsendelsen blir mottatt av en Organisasjon som vi samarbeider med                    " Oyate Teca Project "

Som dere skjønner er ikke dette billig å sende uansett gode avtaler. SÅ derfor spør vi våre medlemmer og Andre om Bistand til deler av Frakten for i hele tatt ha muligheter for å Sende Containeren. Donasjoner til dette prosjektet kan Gies til Vår Gave konto i Cultura Bank :1254 05 40991. MERK " CONTAINER FRAKT "

"PS"Denne Contaier er full men Vi kommer til å foreta flere Slike forsendelser pr År. Når vi har fått åpnet dørene  blir alt mye enklere i fremtiden. Vi kommer til å legge ut info når vi har planer om neste sending.


Epost : Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tusen Takk for at du bryr deg .

Olav RedHeart.

Det Glemte FolketSitter å tenker på hvordan en kan formidle et budskap om å bevare det glemte folket, jeg kaller dem det da det er ingen media som setter søkelys på de, eller folkevalgte hverken her i Norge eller i deres hjemland USA som virker å bry seg om de. Jeg kan ikke forstille meg å bli fortalt hva slags språk jeg skal måtte snakke for så å bli fortalt jeg må kle meg annerledes og ikke kunne leve slik jeg ønsker selv. Å bli lurt og fratatt all verdighet for så å miste all frihetsfølelse. Da du står aleine og kjenner det er galt... galt for deg.

Les mer: Det Glemte Folket

Fakta om Pine Ridge Reservat

Noe av realiteten i Pine Ridge reservatet:

 • 75 % lever under fattigdomsgrensa! (USDA)
 • En families gjennomsnittlige inntekt: 3700 dollar i året. (U.S. Census Bureau)
 • Arbeidsledigheten: ca 85 %. (U.S. Census Bureau)
 • Barnedødeligheten: 300 % over snittet for USA. (United Nations and Peoples Organization)
 • Diabetes og tuberkolose: 300 % over det nasjonale snittet. (Indian Health Services)
 • ca 50% av boligene er uten elektrisitet, isolasjon, telefon, vann og kloakk. (Indian Housing Authority)
 • 70% frafall fra high school (United Nations and Peoples Organization)
 • Pine Ridge skoler ligger blant bunn 10% på offentlige tilskudd. (Bureau of Indian Affairs)
 • Gjennomsnittlig levealder: Menn 48 år, kvinner 50 år. (AIRC)
 • Antall personer per bolig: 12 (National American Indian Housing Council)
 • Selvmordsraten blant ungdom: 150% høyere enn landsgjennomsnittet.
 • Alkoholisme: Finnes hos 9 av 10 familier
 • Dødstall som følge av alkohol: 900% høyere enn nasjonalt. (Dakota-Lakota-Nakota)

" Det er med Stor grunn vi i Indiansk støtteforening Bryr oss "

Les mer: Fakta om Pine Ridge Reservat

Aktiviteter for unge i Pine Ridge

Vi ønsker å støtte et viktig forebyggende prosjekt i Wounded knee i Pine Ridge.

Det er dessverre slik at alt for mange barn og unge i Reservatet har lite og ingenting å foreta seg etter skoletid og i helgene. Da er det særdeles viktig å kunne lage noen aktiviteter i nærområdet der de bor, det finnes 9 Distrikter i Reservatet og det er alt for få aktiviteter for barn og unge. derfor ønsker vi å kjøpe inn nødvendig utstyr for diverse ballspill med mere på de aktuelle plassene,

Les mer: Aktiviteter for unge i Pine Ridge

Hvem er vi?

logoliten
Besøk oss på Facebook


19761_100955213266989_100000575313830_22992_976023_n

Bli Sponsor

Bli sponsorbedrift og få ditt banner her. kontakt oss på we@helpthefirstnations.com eller på tlf: 92450999. Olav

Samarbeidspartnere

Facebook